Theatergroep Zierik – Een Sneeuw

Voor theatergroep Zierik maakte ik de flyer en poster voor hun stuk ‘Een sneeuw’, naar de tekst van Willem-Jan Otten. De regie was in handen van Ali Pankow, die het stuk op haar eigen manier in beeld bracht; sober, maar met veel oog voor de thematiek en aankleding. De poster en flyer zijn dan ook in nauwe samenwerking tot stand gekomen en bevatten eenzelfde sfeer als in het stuk naar voren komt.

Samenvatting:
Het moet vrolijk en gezellig worden op de verjaardag van Panda. Hij heeft het de laatste tijd al moeilijk genoeg gehad, om over het verleden maar te zwijgen. ,,Dat verleden is een mensenleeftijd geleden, waarom zou je het daar nog over hebben,’’ vindt Agnes Quint.

Bovendien is dat helemaal niet goed voor Panda. Zij gunt haar vriend een feestelijke dag en het vooruitzicht op een mooie zeereis naar Hammerfest. Zometeen komen haar kinderen en kleinkinderen en kan het feest beginnen, tijdens dit winterse weekend ergens begin jaren tachtig. Buiten valt er sneeuw, binnen zullen ze warmte en vrolijkheid hebben, met elkaar. Drie generaties bijeen met hechte verbondenheid. Zo stelt Agnes Quint het zich voor…

Onder de humor en soms hilarische situaties sluimert wel dat verleden. Je kunt nog zo je best doen het te ontlopen, het grijpt je toch steeds weer in je nekvel.